Mansikkainen äitienpäiväkakku

Nam,, kevään ensimmäiset mansikat maistuvat aina yhtä ihanilta! Äitienpäiväkakkuun oli aivan pakko saada tuoreita mansikoita, vaikkapa nuo espanjalaisia olivatkin, tuli kakusta aivan mahtava! Kakku teki kauppansa paremmin kuin hyvin! 

 

 


Sokerikakkupohja:

5 kananmunaa

sokeria

vehnä- ja perunajauhoja

2tl leivinjauhetta

Täytteet:

 

täyte1

4 liivatelehteä

kylmäävettä

maitorahkaa

sokeria

vaniljasokeria

2 1/2dl vaahtoutuvaa vaniljaa

n.4dl mansikoita

 

täyte2

2 1/2 vispikermaa

1 dl vaahtoutuvaa vaniljaa

rahkaa

sokeria

mansikoita

 

Kostutus:

maitoa

sokeria

vaniljasokeria

 

Sokerikreemi:

75g margariinia

2dl tomusokeria

tilkkavettä

 

Kuorrutus:

1,5 prk vispikermaa

1,5 rkl vaniljakreemijauhetta

rahkaa

sokeria

 

Koristeet:

n litra tuoreita mansikoita

suklaata suklaaperhosen tekemiseen

 

Ota 3 samankokoista lasia ja riko kananmunat niistä yhteen. Kaada yhteen laseista samanverran sokeria kuin toisessa on kananmunia. Kolmanteen lasiin laita puolet peruna ja puolet vehnäjauhoja + leivinjauhe ja sekoita. (jauhoja tulee yhteensä yhtä paljon kuin muissakin laseissa)

Sekoita kananmunat ja sokeri kestäväksi vaahdoksi, jonka jälkeen lisää jauhot nuolialla kevyesti käännellen sekaan. Kaada voideltuun ja korppujauhotettuun vuokaan ja paista 175 asteessa n. 35 min. Itse tein viillon keskelle ennen uunin laittamista jottei keskus kohoaisi.

 

Laita liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan. Ota noin puolet mansikoista ja soseuta ne. Vaahdotetaan vanilijakastike. lisätään survotut mansikat ja sokerilla maustettu maitorahka joukkoon. Kuumenna tilkka vettä ja liuota liivatteet siihen. Lisää liivate täytteeseen ohuena naruna. Täytä kakku irtopohja vuoassa. Laita pohja pala vuoan pohjalle ja kostuta se sokeroidulla maidolla. kaada täyte pohjan päälle. lisää vielä viipaloituja mansikoita täytteen päälle.

vaahdota vispikerma ja vaniljakastike toista täytettä varten. Lisää oman maun mukaan rahkaa ja sokeria. Levitetään toisen kerroksen päälle ja mansikan viipaleitä päälle. Anna hyytyä ainakin pari tuntia kylmässä. Muista kostutukset! Näillä täytteillä saadaan toisesta välistä vaaleanpunainen ja toisesta valkoinen mansikkaviipaleineen. Suosittelen lämpimästi!

Täytteiden hyydyttyä, itse laitoin päällimmäisen "pohjapalan" päälle sokerikreemin mansikoiden alle, jotta pito olisi parempi.

Viipaloi noin 1l mansikoita ja ala täyttämään keskeltä reunaan päin limittäin. Suosittelisin pienempiä viipaleita keskelle ja isommat reunoille, niin lopputulos on näyttävämpi.

Reunapursotuksia varten kannattaa sivellä pursotuskermaa ohut kerros reunoille, jotta pursotukset pysyisivät paremmin.

Vatkaa vispikerma vaahdoksi. Kerman on oltava kylmää ja työvälineiden kuivia niin saadaan aikaiseksi paras mahdollinen lopputulos. Vatkausteoa voi esim. sähkövatkaimella vatkatessa nostaa asteittain. Kun kerma on alkanut vaahtoutua lisää vaniljakreemi jauhetta pienissä erissä joukkoon. Lisää myös rahkaa oman maun mukaan kuin myös sokeria. Tästä tuli taivaallisen makuista! Pursota mieleisesi kuvioinnit kakun pinnalle ja A`la, Kakku on valmis!!!!! :D