Sydämmellinen äitienpäiväkakku

 

1242042243_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

 

1242042265_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Tätäkin kakkua ylistettiin kahvipöydässä maasta taivaisiin ! Ensi kertaa tein täytekakun käärretorttupohjaan ja yllätyin aivan totaalisen positiivisesti kuinka mainiosti se tähän kakkuun sopi. Se on käytettävyydeltään lähes korvaamaton muotokakkuja tehdessä. Itse tulen jatkossakin sitä käyttämään. Tämä ohje on mielestäni parhain kokeileman käärretorttupohja ohje. Idean kakkun ulkomuotoon sain kinuskikissan sivuilta eräästä ystävänpäiväkakusta.

Käärretorttupohja: x2

4 munaa

1dl sokeria

1/2dl perunajauhoja

1dl vehnäjauhoja

1tl leivinjauhetta

 

täyte1

4 liivatelehteä

kylmäävettä

maitorahkaa

sokeria

vaniljasokeria

2 1/2dl vaahtoutuvaa vaniljaa

n.4dl mansikoita

 

täyte 2

2,5dl vispikermaa

100g valkoistasuklaata

viipaloituja mansikoita

 

Sokerikreemi:

125g margariinia

4dl tomusokeria

tilkka vettä

 

Kostutus:

maitoa

sokeria

vaniljasokeria

 

Punaista marsipaania

Heleyttävää elintarvike sprayta

tuoreita mansikoita

sulatettua suklaata

 

Valmista käärretorttupohja. Munat ja sokeri vatkataan vaahdoksi johon lisätään keskenään sekoitetut kiivat aineet siivilän läpi. uuniin 200c n.10min. annetaan jäähtyä. Pohjan jäähdyttyä kannattaa sitä valmiiksi irrotella leivinpaperista jo kun se vielä on kokonaisena.  Valmista toinen samanlainen pohja.

Leikkaa pohjasta mallin avulla kolme sydämen muotoista palaa.

Valmista täyttet.

Laita liivatelehdet kylmään veteen turpoamaan. Ota noin puolet mansikoista ja soseuta ne. Vaahdotetaan vanilijakastike. lisätään survotut mansikat ja sokerilla maustettu maitorahka joukkoon. Kuumenna tilkka vettä ja liuota liivatteet siihen. Lisää liivate täytteeseen ohuena naruna.  Laita pohja pala vuoan pohjalle ja kostuta se sokeroidulla maidolla. kaada täyte pohjan päälle. lisää vielä viipaloituja mansikoita täytteen päälle. Tässä vaiheessa jouduin väsäämään itse kakulle reunat jamäkästä pahvista, leivinpaperista ja teipistä.  Muista kostutukset.

Toinen täyte on nopea valmistaa. Vaahdota vispikerma ja lisää mikrossa sulatettu valkosuklaa joukkoon ja lisää toisen kerroksen päälle ja jätä jääkaappiin hyytymään vähäksi aikaan.

Kun täytteet ovat hyytyneet valmista sokerikreemi ja levitä kauttaaltaan kakun pinnalle.Tämän jälkeen kauli marsipaanista tarpeeksi iso levy ja sivele se kakun päälle. suihkutin kultaista sprayta heleyttä antamaan ja upotin tuoreita mansikoita suklaasulaan jotka ripeästi asettelin kakun pinnalle jotta jähmettyisivät siihen kiinni